Direct contact? (0184) 68 44 08

Veiligheid

Voor projecten die buiten onze “reguliere” werkzaamheden vallen, denk hierbij aan hoge,  moeilijk bereikbare locaties of projecten met verhoogd risico (in de chemie, bij tankstations), wordt er door de werkvoorbereider en de VGWM-coördinator een taakrisicoanalyse (TRA) gemaakt. Hierna wordt gekeken hoe gevaarlijke/onveilige situatie weggenomen of verminderd kunnen worden. Dit wordt verwerkt in een veiligheidsplan. Ook onze opdrachtgevers mogen vragen om een TRA/veiligheidsplan.

Afwijkende werkzaamheden worden besproken in teamverband (werkvoorbereider, productiemedewerker en montagemedewerker(s)) voordat de werkzaamheden starten. Eenmaal op het project wordt nog een last minute risico analyse gedaan door de uitvoerenden. Als hij/zij constateert dat er niet veilig gewerkt kan worden dan wordt dit opgenomen met de leidinggevende en wordt met elkaar naar een oplossing gezocht.

Vanzelfsprekend werken wij met gekeurd gereedschap/hulpmiddelen. Er is veel aandacht voor opleiding/voorlichting zowel op veiligheidsgebied als vakgebied en het gebruik van PBM’s.

Korteland streeft voortdurend naar verbetering in haar processen voor veiligheid en milieu!

VCA

Veilig werken is bij Korteland is even vanzelfsprekend als kwaliteit leveren. Daarom zijn wij ook in het bezit van het VCA* certificaat.

Al onze medewerkers zijn in het bezit van het VCA-basiscertificaat en velen hebben ook een certificaat voor de hoogwerker en/of heftruck. Binnen onze organisatie wordt ook gewerkt met een huisreglement zodat een ieder weet wat er van hem/haar verwacht wordt.